Servere, retelistica

SERVERE


Servere tower: Ideale pentru companii mici, pentru medii mai simple de lucru la distanţă şi pentru satisfacerea cerinţelor de activitate autonomă. 
 Servere montate în rack: Ideale pentru IMM-uri, încărcări de lucru segmentate şi aplicaţii "specializate". 
• Servere Blade: Optimizate pentru medii mari de consolidare, înlocuirea serverelor şi a infrastructurii şi pentru medii de lucru la distanţă. 
• Servere enterprise: Servere în rack şi blade de înaltă performanţă, potrivite pentru încărcări de lucru verticale solicitante, virtualizare şi înlocuirea sistemelor moştenite. 

Retelele de date si voce reprezinta unul dintre cele mai importante componente ale sistemului de comunicatii moderne, fara de care o activitate profesională prezentă nu se mai poate desfasura.

Cu ajutorul retelelor se poate asigura un transfer de date intr-o retea locala – LAN cat si intr-o retea zonala sau globala, prin internet – WAN. Alegerea variantei de cablare si interconectare a unei retele si face tinand cont de dimensiunile sale, de numarul de porturi precum si de date ce se doreste a fi tranferat.

CABLARE STRUCTURATA

Cablarea structurata reprezinta o infrastructura unica pentru sistemul de telefonie, pentru reteaua de calculatoare si pentru alte echipamente de comunicatii ce se pot pot conecta.

Standardul cablarii structurate determina un mod de cablare al retelei in forma de stea, mod in care toate prizele sunt conectate la un patch-panel. Din acest patch-panel se poate determina modul in care acea priza va servi ca priza pentru voce, date sau alte echipamente. Prin intermediul patch-panel-ului se face legatura catre un switch sau router in cazul retelei de date sau catre un sistem telefonic PBX in cazul prizelor de voce.conecta la aceasta retea. Principalul avantaj al utilizatorului este faptul ca aceasta retea este flexibila, simplu de utilizat si nu presupune cunostinte deosebite.

Daca in urma cu cativa ani se realizau retele cu viteze de transfer de 10/100 Mbps si cablare cu cablu UTP Cat. 5E, acum tendinta este de a se realiza retele cu viteze de conectare de pana la 1000 Mbps (Retele Gigabit) si cablare cu cabluri Cat.6 sau Cat.7.


Cablarea structurata
are urmatoarele componente:

1. Zona de intrare - reprezintă interfaţa clădirii cu lumea exterioară;

2. Camera serverelor – unde este stransa toata reteaua si exista unul sau mai multi rack-i ;

3. Dulapul de comunicatii (rack) - avand in componenta lor echipamentele pasive si active ale retelei de voce si date;

4. Backbone-ul – transporta semnalul intre zona de intrare, camerele serverelor si dulapul de comunicatii ;

5. Cablarea pe orizontala – cablare de la prize pana la echipamentele pasive de pe etaj (si acestea aflate de obicei intr-un rack);

6. Componentele zonei de lucru – componentele aflate in spatele prizelor de dupa cablarea orizontala.

Beneficiile cablarii structurate:

1. Reducerea costurilor de administrare al societatii;

2. Mentenanta centralizata si imbunatatita a retelei de calculatoare;

3. Adaugarea de noi echipamente/utilizatori se realizeaza usor;

4. Modificarea maplasamentului calculatoarelor se realizeaza usor;

5. Cablarea structurata este independenta de aplicatie si are un design flexibil si modular;

6. Integrarea, administrarea si reconfigurarea facila a retelei de date/voce;

7. Folosirea aceluiasi mediu de transfer pentru date, cablul pentru transfer voce, date, telefonie, face posibila si integrarea sistemelor de securitate: sisteme de alarma, supraveghere video, pontaj electronic, control acces, interfonie IP, alarma incendiu, etc;

Un sistem de cablare structurata furnizeaza o platforma universala pe care se poate construi apoi orice sistem informational, fara de care nu poate fi conceputa o societate comerciala moderna. 

CENTRALE SI ECHIPAMENTE TELEFONICE

Centralele telefonice actuale sunt sisteme digitale de ultima generatie, interconectabile, compatibile Euro – ISDN, cu capacitati de la cateva porturi pana la sute de posturi telefonice, compatibile din punctul de vedere al serviciilor oferite, al programarii si al terminalelor utilizate cu retelele de telefonie din Romania. Centralele sunt proiectate si produse pe baza celor mai recente tehnologii de transmisie voce/date, ce ofera facilitati avansate si aplicaii pentru toate dimensiunile de organizatii, fie ele mici, medii sau mari.

UNITECH Computer va ofera consultanta gratuita in vederea alegerii solutiei tehnice si economice potrivite pentru retele de calculatoare. Va rugam sa ne contactati pentru o analiza concreta si o prezentare live la sediul societatii D-voastre a produselor ofertate.